Składniki :
- filet z ryby
- sól, pieprz, oregano
- jeden średniej wielkości ziemniak
- łyżka oleju lub oliwy
- 3 brykiety mrożonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie :
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju/oliwy, czekamy aż się rozgrzeje i kładziemy filet wcześniej oprószony pieprzem, solą i oregano. Smażymy z dwóch stron. Myjemy, obieramy i kroimy w plastry średniej grubości ziemniaka. Oprószamy pieprzem i kładziemy na patelnię, smażmy z dwóch stron. Po usmażeniu kładziemy na ręczniki papierowe i odsączamy nadmiar oleju/oliwy. Szpinak dusimy aż nie zmięknie, dodajemy czosnek sól i pieprz. Smacznego !!!
Wygląda bardzo apetycznie ! <3
OdpowiedzUsuńjejku jadłabym :)
OdpowiedzUsuńproste,a jakie dobre:)
OdpowiedzUsuńaż zgłodniałam:) idę wsuwać obiad:)
OdpowiedzUsuń