O mnie

Moje zdjęcie
licealistka ;) Pasjonatka makijażu, gotowania i podróżowania. Zwykła dziewczyna nie zwykły blog !

czwartek, 21 marca 2013

Ryba pod warzywno-serową kołderką

Obiad. Tylko ryba, parę pieczarek, papryka i ser. I co u teraz zrobić ?? Podciągać rękawy i gotować. Lubię proste przepisy, czasami sama je wymyślam tak jak w tym przypadku. Danie szybkie, bo oprócz przygotowania nie musimy nic robić.

Składniki :
- filet z ryby
- papryka
- 3 pieczarki
- cebula
- olej
- sól i pieprz
- zioła (oregano, bazylia itp.)
- ser żółty

Przygotowanie :
Filet posypujemy pieprzem,solą i ziołami. Kładziemy na foli aluminiowej. Paprykę, pieczarki dokładnie myjemy i kroimy. Cebulę siekamy drobno. Wlewamy olej, dodajemy cebulkę, pieczarki i paprykę. Wszystko podsmażamy. Kładziemy na foli i przykrywamy serem. Pieczemy 25 min w 200 stopniach.






5 komentarzy:

  1. nigdy nie próbowałam tak przyrządzić ryby - bardzo ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie mogę oglądać takich postów na pusty żołądek :p od razu zrobiłam się głodna ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam rybę, uwielbiam ser więc to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń