O mnie

Moje zdjęcie
licealistka ;) Pasjonatka makijażu, gotowania i podróżowania. Zwykła dziewczyna nie zwykły blog !

wtorek, 12 marca 2013

Ryba z ziemniakami i szpinakiem

Obiad to mój ulubiony posiłek. Śniadanie często jem, bo muszę (rano nie jestem głodna), drugie śniadanie w szkole też nie jest takie jakie być powinno a kolację robię zazwyczaj zmęczona całym dniem. Sposób przygotowania jest bajecznie prosty a sama potrawa smaczna.

Składniki :
- filet z ryby
- sól, pieprz, oregano
- jeden średniej wielkości ziemniak
- łyżka oleju lub oliwy
- 3 brykiety mrożonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku

Przygotowanie :
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju/oliwy, czekamy aż się rozgrzeje i kładziemy filet wcześniej oprószony pieprzem, solą i oregano. Smażymy z dwóch stron. Myjemy, obieramy i kroimy w plastry średniej grubości ziemniaka. Oprószamy pieprzem i kładziemy na patelnię, smażmy z dwóch stron. Po usmażeniu kładziemy na ręczniki papierowe i odsączamy nadmiar oleju/oliwy. Szpinak dusimy aż nie zmięknie, dodajemy czosnek sól i pieprz. Smacznego !!!





4 komentarze: